Bactakleen autóklíma tisztítás

Bactakleen autóklíma tisztítás

Bactakleen autóklíma tisztítás Miskolcon

A meleg idő beköszöntével egyre többen használják a klímájukat az autóban, a lakásban, az irodában, és sok más helyen, azonban hűsítő hatása mellett mindenképpen gondolnunk kell a szervezetünkre gyakorolt egészségügyi hatására is.

Való igaz, hogy sokan tisztában vannak azzal, hogy az elhanyagolt klímaberendezés milyen súlyos megbetegedéseket okozhat, mégis kevesen tudják, hogy pontosan mik is ezek és mi ezeknek a kiváltó oka. A nem megfelelő klímakörülmények az egész szervezetünkre hatással lehetnek, de elsősorban a légző rendszerünkre és a vérkeringésünkre.

A klímaberendezések zárt rendszerben működnek és különböző szűrőkkel vannak ellátva. Ilyen szűrő az autók klímaberendezésében található pollenszűrő is, ami allergia szezonban nagy segítségünkre lehet. Fontos kiemelkedő figyelmet fordítanunk pollenszűrű szakszerű karbantartására, hiszen annak elmulasztásával ez az elhanyagolt környezet tered enged az emberi szervezetre károsan ható a baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának.

A klimatizált helyiség levegője száraz, ezért gyakran okozhat légzési panaszokat, ízületi fájdalmakat, gyulladásokat, megfázásos allergiás tűneteket.

A klímaberendezések elhanyagolása, nagyon ritka, de annál súlyosabb esetben legionella (legionellosis), elterjedtebb nevén légiósbetegséget is okozhat.  A legionella egy vízben található baktérium, ami nagyon sok háztartásban észrevétlenül, egészségügyi problémák tüneteit nem mutatva is előfordul. A betegséget a levegőbe porlasztott fertőzött vízcseppek okozzák, amelyek a tüdőbe kerülése esetén atipusos tüdőgyulladás kialakulását is eredményezhetik. A betegség enyhe tünetei között szerepel a fejfájás, és a végtagfájdalom is. Súlyosabb esetekben a tüdőgyulladás mellé társulhat nehézlégzés, szárazköhögés, hasmenés, tudatzavar, aluszékonyság.

A szisztémás gombafertőzés a klímaberendezések nem megfelelő tisztításával még gyakrabban előforduló megbetegedés, mint a legionellosis. Ezt a betegséget a legtöbb esetben egyszerre több gombafaj elszaporodása is okozza. A fertőzés okozta súlyos tünetek jelentkezésének a legyengült szervezetek, és a krónikus betegségben szenvedők vannak kitéve. A gombák spórája a légutakba jutva, főleg alsó légúti megbetegedést és tüdőgyulladást okoznak.

Hogyan kerülhetőek el ezek a betegségek?

Egészségünk védelme, és a tüdő különböző megbetegedéseinek elkerülése érdekében, fontos a klímaberendezések szakszerű karbantartása, mindezekre figyelemmel a klímaberendezéseket ajánlott fél évente kitisztítani és szükség esetén a benne található szűrőket kicserélni. Ezekkel az apró lépésekkel számos problémától, megbetegedéstől óvhatjuk meg magunkat és családunkat.

A Miskolcon igénybe vehető Bactakleen autóklíma tisztítás a klímarendszereink hatékony karbantartására szakszerű megoldást nyújt.

Bactakleen autóklíma tisztítás Miskolcon

Válaszd az egyedülálló antibakteriális kezelésünket, amely a baktériumok és spórák 99,9 %-át elpusztítja, valamint kellemes illatot és tiszta levegőt biztosít.

Itt megtalálod árainkat, valamint elérhetőségeinket a bővebb felvilágosítás érdekében.

Ahogy szervezetünk, úgy a klímaberendezésünk is csak a káros anyagoktól mentesen működhet igazán jól, gondolj az egészségedre, ezért időpont egyeztetés érdekében mihamarabb vedd fel velünk a kapcsolatot.